Wedstrijd nummer 10 op de Hoge Dijk.

Wedstrijd nummer 10 op de Hoge Dijk.

De laatste zaterdag van augustus is het de beurt aan Arie van Egmond om de leiding te nemen in de Durbuy golfgroep. Hij heeft dit serieus en letterlijk opgevat want naast een leuke baan regelen gaat hij er ook met de winst vandoor. Hij gaat er zelf nog meer over vertellen.

Vandaag had ik de eer de mannen te mogen ontvangen met koffie en ontbijt. Uiteraard stonden de lunchpakketten ook klaar.  Zo’n dag is altijd een heel geregel en de ervaring leert dat dit meestal niet ten goede komt aan het spel. De druk werd vooraf al flink opgevoerd om de prestaties van organisator negatief te beïnvloeden.  Achteraf bleek ik hier goed mee te kunnen omgaan.  

De weersvoorspellingen waren perfect dus het beloofde een prachtige dag te worden.

Bij aankomst bleek de receptie niet goed op de hoogte te zijn van de gemaakte afspraken, maar gelukkig was Fatima in de brasserie wel goed geïnformeerd. Zij verwende ons met koffie, warme chocolademelk en heerlijke petitfours. 

Leen Haasnoot regelde, zoals gewoonlijk de flightindeling. De vaste kern bestond uit 9 personen. Ik had Ton Lammers als gastspeler uitgenodigd, dit gezien de leuke ervaringen met hem in de vorige wedstrijd. Hij had het duidelijk ook naar zijn zin en solliciteert nu al naar een basisplaats. Uiteraard moet de ballotagecommissie zich hier nog over buigen. 

De 1eflight, bestaande uit Paul van den Oever, Jan van der Plas en Wim van der Plas vertrokken om 9.30 uur op hole 1 van de Holendrechtbaan. 

De 2eflight werd gevormd door Leen Haasnoot, Willem Guijt en Hans Verloop.

Zelf zat ik in de 3eflight, samen met Jaap van Duijn, Albrecht van Egmond en onze gast Ton Lammers. De angst bekroop mij dat Ik inderdaad niet met de druk om kon gaan. De eerste 3 holes bakte ik er inderdaad geen pepernoot van en begon met 2 punten aan de 4ehole.  Gelukkig wist ik mezelf te herpakken en eindigde de eerste 9 holes nog met 14 punten. Mijn flightgenoten liepen echter een stuk beter. Vooral Ton begon erg sterk met zijn verre drives en een prachtige birdie.

Gelukkig was de Bullewijkbaan me beter gezind en eindigde ik met een totaal van 21 punten. Achteraf bleek het totaal van 35 punten voldoende te zijn voor de 1eplaats. Op de 2eplaats gevolgd door 4 spelers met 31 punten, t.w. Ton Lammers, Willem van der Plas, Paul van den Oever en Jaap van Duijn. Aangezien er weinig nearies werden gelopen konden al deze spelers met een prijs naar huis. Zelfs was er een poedelprijs weggelegd voor Jan van der Plas die zijn ronde eindigde met 23 punten. Ik hoop dat hij de wijn nog niet koud heeft gemaakt want er moet nog een hertelling plaatsvinden.  Je weet het maar nooit met de computer van Willem. Hans nog gefeliciteerd met de prachtige neary op de 12een Paul met zijn longest. Hij was vandaag de grootverdiener en ik begreep van hem dat er binnenkort aan de Boulevard een wijnproeverij wordt georganiseerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *