Weer een keer op Liemeer

Weer een keer op Liemeer

organisator Harry

September is de maand van Harry van der Plas. Nog steeds op zoek naar een spoorlijn richting London heeft hij zijn keuze laten vallen op Liemeer. Met name het early-bird-tarief van Liemeer en het fijt dat we dan de zaterdagmiddag nog vrij hebben om nog andere hobby’s te beoefenen doet zijn bloed sneller stromen. Een ander bepalende factor is dat het in de middag flink zou gaan regenen, wat wel goed voor de boeren is maar niet voor golfers. Vroeg op pad dus, 6.30 de spelers ophalen, 6.45 aan het ontbijt in huize “Har” en om 8.00 staan we klaar om af te slaan. Hoe dat afloopt vertelt Jaap van Duijn, onze dagwinnaar van vandaag.

Zaterdag 28 september is alweer de 10e speeldag van onze golfgroep Durbuy, de organisator van deze dag is Harry van der Plas die de mooie en uitdagende baan Liemeer tot ons strijdtoneel heeft vastgesteld.De wel zeer vroege (06.45 uur!!) ontvangst bij Harry is zoals wij gewend zijn (gastvrij en goed verzorgt) met broodjes en koffie en weer allerlei verhalen en grappen van de afgelopen maand.

De mooie en lekkere lunchpakketten stonden bij binnenkomst al gereed voor het inwendige in de baan die dag.Om 07.15 uur vertrek naar de baan, waar wij het, gezien het vroege tijdstip, zonder koffie moesten doen en gelijk de baan in moesten, achteraf bleek dit niet verkeerd te zijn aangezien wij bijna voor het ging regenen de baan hebben kunnen afronden.De flight indeling door Leen vastgesteld deze dag was: flight 1 : Paul, Harry en Ton, flight 2 : Leen, Albrecht, Hans en mijn persoontje, flight 3 : Willem Guyt, Willem van der Plas, Jan en Jaap van Rijn ( die gelukkig na zijn blessure ook weer van de partij was). 

De start van de dag was gelukkig droog met een redelijk sterke wind, maar toch mooi golfweer.Nadat iedereen in de baan alles had gegeven om een mooie score neer te zetten, was het tijd om in het clubhuis de scores te noteren voor de Mac van Willem.Het resultaat van mij zelf die dag, was dat ik eindelijk weer een score had behaald van meer dan 30 punten (nl 34), dat ik hiermee eindelijk weer eens dag winnaar zou worden na 1 jaar (golfbaan Anderstijn) was toch wel verrassend.De verdere resultaten voor de prijzen die dag waren: gedeeld 2e: Jaap van Rijn en Paul (32 pnt) en 3e: Harry (31pnt). Leen Haasnoot had als laatste met 20 punten een van zijn mindere dagen, maar zal in de volgende wedstrijd van oktober (georganiseerd door Jan van der Plas) zich ongetwijfeld willen revancheren.Al met al was het weer een zeer geslaagde dag met onze mooie en gezellige golf groep.       Tot ziens in de maand oktober.

Jaap van Duijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *