1e organisatie van Lammers een succes.

1e organisatie van Lammers een succes.

Ons nieuwe lid Ton Lammers heeft in januari gekozen om de september maand te organiseren. Naarmate de maand en dag vorderde dit jaar werd hij steeds zenuwachtiger en vroeg regelmatig aan de anderen, hoe gaat dit en hoe doen jullie dat? Natuurlijk hebben wij hem een aantal adviezen meegegeven maar belangrijkste advies, regel een baan, doe je ding en dan hebben we het al snel naar de zin. Blijkt dat een familielid van Ton nauwe banden met de Noordwijkse golfclub heeft in de vorm van sponsoring. Dat opent deuren die voor anderen gesloten blijven en als ook de greenfee’s in dit sponsorbedrag blijken te vallen is de keus snel gemaakt, in september spelen we op de mooie maar oh-zo moeilijke baan van Noordwijk. Paul van den Oever wordt hier dagwinnaar en zal zijn verhaal aan jullie vertellen.

Domburg , de Haagse, de Noordwijkse , de Kennemer en de Texelse golfclub hebben als gemene deler : duinen , dennenbomen, helmen, duindoorn , schelpenpaden en een ligging in de buurt van de zee . Wat een voorrecht om hier te mogen spelen en zeker in het weekend . Een en ander mogelijk gemaakt door de inzet van Ton Lammers in combinatie met zijn zwager Age , waarvoor dank. De logistiek was weer goed geregeld , lunch pakket met aangename verrassingen en een korte stop na 9 holes met broodjes en koffie . Niets was aan het toeval overgelaten . Het weer was een onzekere factor , de voorspellingen niet best : wind en regen  , in combinaties met een lastige baan , een hele opgave om hier een goede kaart te lopen . Vlotte start opgedeeld in 3 flight van 3 en  1 van 2 spelers . De weergoden waren ons gunstig gezind  , op een enkele bui na ,prachtig weer met een zonnetje en niet te veel wind, op een prachtige baan . Onze flight bestond uit  :  Hans, Albrecht en ikzelf speelden vanaf de start redelijk , goede ontspannen sfeer met bijpassend spel . Mijn putjes vielen deze keer wel en maakten achteraf het verschil . Hoe er gespeeld werd door de anderen werd duidelijk tijdens het inleveren van de kaarten , wisselend was een veel gehoorde opmerking .Na het nuttigen van enkele drankjes vond aan tafel tijdens de maaltijd het uitreiken van de prijzen plaats : Willem Guyt 3 e 31 punten, Leen 2 e 32 punten en ikzelf 1e met 36 punten .  Ton petje af voor het organiseren van je eerste golf dag , Jan benieuwd waar jij ons naar toe brengt .

Zaterdag avond nog even nagenoten van de dag onder het genot van een glaasje Syrah  , waarom staan wij met Golf en country club Berckheyde /Katwijk niet in het mooie rijtje van golfclubs aan zee ? Wat is er fout gegaan ?

Paul van den Oever

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *