Jan van der Plas

Jan van der Plas

 

Jan van der Plas is 2009 samen met de andere ‘Plassen’ toegetreden tot de club. Het af en toe meespelen bracht zoveel lol met zich mee dat de wens om tot de vaste groep te behoren al snel geuit werd. Jan is een natuurtalent op sportgebied, kon goed voetballen, was onverslaanbaar op de tennisbaan met zijn vaste dubbelpartner Arris Parlevliet en heeft nu zijn ambitie naar de golfsport verlegt omdat dit volgens hem fysiek minder zwaar is. Het voetballen heeft hem al een heup gekost, het tennissen nog een. Met een totaal van twee nieuwe heupen is hij aan deze verder onschuldige sport begonnen, echter…….. Bij een bedrijfsuitje op een golfbaan vliegt hij bijna uit de bocht, maar wel uit de buggy en moet hij wederom aan zijn heup geholpen worden. Ook het wandelen met zijn trouwe viervoeter heeft hem nog een heup gekost waardoor de teller nu op 4 staat. Uit onbetrouwbare bron heb ik begrepen dat de zorgverzekering van plan is bij Jan een extra clausule in te bouwen.

Verder is Jan een verstokt roker. Als u iemand ziet zonder sigaret, is het Jan niet. Met grote regelmaat probeert hij er vanaf te komen maar met de zelfde regelmaat stopt hij daar weer mee (stoppen met stoppen dus). Jan heeft vele therapieën gevolgd, champix, pleisters, pillen, onder hypnose, acupunctuur en alle boeken gelezen over hoe te stoppen met. Niets heeft geholpen en de drang naar een heerlijke peuk was in no-time weer aanwezig. Naast dit kleine ‘gebrek’ is Jan een prettige golfmaat. Hij heeft altijd tijd om iemand even in de maling te nemen en levert ook heel gedwee de gewonnen prijzen weer in als blijkt dat hij door een rekenfoutje toch net naast het podium valt (pas op voor je heup Jan).

Naast het golfen met zijn vrienden? Beetje werken nog bij een toeleveringsbedrijf in de bouw, peukie doen, lekker glaasje rode wijn en wandelen met zijn deeltijd hond.