Voorzichtige opstart Durbuy

Voorzichtige opstart Durbuy

Na ruim 2 maanden Corona-maatregelen, (a)sociale afstand, sluiting van alles wat het leven gezellig maakt en ophokplicht is het tijd dat we weer voorzichtig ons miserabele leven weer wat kleur gaan geven.

Jaap van Duijn is voor-als-nog winnaar van 2020 als de competitie niet wordt opgestart. Geen paniek, we blijven ook op Europees niveau spelen en er zijn geen degradanten onder de spelers. Laat nu net Jaap van Duijn aan de beurt zijn om de mei editie van onze golfclub te organiseren, en hij heeft er zin in. Veel van onze spelers zijn er ook aan toe, anderen zijn wat voorzichtig en houden nog even een slag om de arm. Het zal voorlopig niet meer zo zijn als we gewend zijn, het gezellige moet nog steeds worden gemeden en dat is voor ons een lastig aspect.

De banen hebben hun eigen regels conform de NGF opgesteld, wij worden verzocht niets aan te raken, geen vlaggen, geen longest en neary, geen kaarten uitwisselen onder elkaar en na afloop (voor 1 juni) niet gezellig een biertje doen na afloop. Ook het vervoer is een dingetje, volgens het RIVM zullen we, als we geen huishouden vormen, alleen in de auto plaats moeten nemen, ook na 1 juni. In elk geval riskeert u een boete bij het niet naleven van deze regel en er lopen heel wat Boa’s rond die het NSB keurmerk dragen.

Als we de RIVM normen serieus nemen moeten we ook voor we de baan in gaan besluiten of deze score mee gaat tellen voor de einduitslag. Officieel is een balspel in wedstrijd en/of competitieverband nog niet toegestaan. Dan moeten we toch naar Duitsland en dan spelen we zonder publiek. Mochten we er voor kiezen de scores mee te nemen in ons jaaroverzicht 2020 dan verzoek ik jullie de kaarten duidelijk in te vullen, wijzigingen duidelijk aan te geven, elkaar op afstand te helpen (controleren) met de telling en daarna de kaarten gestoomd en geseald bij mij in te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *